torsdag 16 april 2009

En ny vardag.


Igår ringde jag till Barnmottagningen här i stan. Tänkte ringa och tjata lite så att vi skulle få komma och göra pricktestet på Moa så fort som möjligt. Och tänka sig, de hade fått ett återbud så vi fick komma redan på eftermiddagen!

Det var inte så krångligt: De placerade 4 "prickar" på Moas arm. 1 med mjölkprotein, 1 med ägg, 1 med histamin (som är det ämne som kroppen utsöndrar om man är allergisk) och en utan något alls i (för att se så att hon inte reagerar på själva sticket). Sedan trycker man till lite med en "nål" så att de placerade ämnena ska gå in i huden. Vi fick vänta i 15 minuter, Moa lekte högljudt i väntrummet. Sedan läste vi av: pricken med histamin jämför man med, om prickarna vid mjölk och ägg är lika stora eller större så betyder det att man är allergisk. Och vi konstaterade att Moa är allergisk mot båda!!!!! Så nu kommer det bli en omställning innan man lär sig vad hon tål och inte. Fast det är ändå skönt att veta, nu är det ju bara att rätta sig efter det!


Ikväll ska vi till Micke&Sofie&Ebba och fika. Ska bli kul, det var länge sen nu. Ebba går tydligen nu åxå. KUL!


Nu blir det nog en promenad i det fina vädret!

//Mimmi

1 kommentar:

  1. Så kul att du har börjat blogga Mimmi! Jag är en trogen läsare:) Tråkigt att Moa är allergisk, men skönt att veta ändå antar jag. Hoppas allt är bra med er annars! Kram kram Linnéa

    SvaraRadera